Ronald van der Lee - Leraar Zijnsoriëntatie

Ronald van der Lee

Mijn naam is Ronald van der Lee (1973). Ik ben een Leraar Zijnsoriëntatie en ZO simpel is ZIJN is mijn leerruimte Zijnsoriëntatie. In deze leerruimte train ik je in het herinneren en belichamen van je altijd verlichte aard en in deze uit te drukken in je leven.

Ik heb een achtergrond als ICT entrepeneur. Na mijn studie informatica heb ik een drietal softwarebedrijven opgericht en geleid als CEO: Trinc, Easyflex en Flexwrapp. In 2010 kwam ik met Zijnsoriëntatie in aanraking via een Zijnsgeoriënteerd begeleider in Breda. Haar begeleiding inspireerde me om deel te nemen aan de driejarige zijnstraining aan de school voor Zijnsoriëntatie in Utrecht waar ik een intensief en diepgaand proces van zelfontdekking en realisatie ben doorgegaan. Overtuigd door mijn eigen ervaringen ben ik in 2014 begonnen aan de Leraaropleiding Zijnsoriëntatie. Primair omdat ik mijn rol als CEO op een Zijnsgeoriënteerde wijze wilde invullen. Tijdens de lerarenopleiding viel ik echter zo voor de schoonheid van het begeleiden van mensen vanuit deze visie, dat er een andere toekomst in beeld kwam. In september 2015 besloot ik definitief om mijn leven een radicaal andere wending te geven. Dat betekende voor mij dat ik in maart 2016 mijn belangen in mijn ondernemingen aan mijn compagnon heb verkocht om mij volledig te kunnen richten op het begeleiden en trainen van mensen die, net als ikzelf, ook een spiritueel pad van verlichte levenskunst willen lopen.

De afgelopen jaren ben ik diep geïnspireerd geraakt door Zijnsoriëntatie: een spiritueel pad van verlichte levenskunst. Door dit pad te lopen heb ik ervaren dat er een dimensie in mij is, die inherent gelukkig is en niet bepaald wordt door welke omstandigheden dan ook. Dat geluk is zo dichtbij dat we het vaak over het hoofd zien. Heel soms ervaren we het wel. Dat zijn vaak spontane momenten, waarin alles opeens lijkt te kloppen. Die momenten zijn over het algemeen heel zeldzaam. We vergeten ze dan ook weer als we in de mallemolen van ons drukke leven stappen en heel de dag van a naar b(eter) rennen.

Zijnsoriëntatie is mijn pad en levenswijze. Ik voel mij schatplichtig deze prachtige visie door te geven aan ieder die zijn verlichte aard wil herkennen en wil leven in verbinding met andere mensen.

Ronald van der Lee is als geregistreerd lid aangesloten bij de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie. Daarnaast werkt hij als padcoachbegeleider aan de school voor Zijnsoriëntatie en is daar Leraar Zijnsoriëntatie van Spiritjaar .