Ronald van der Lee - Leraar Zijnsoriëntatie

Ronald van der Lee

Mijn naam is Ronald van der Lee (1973). Ik ben Leraar Zijnsoriëntatie en ZO simpel is ZIJN is een leerruimte om je te trainen in het herinneren en belichamen van je altijd verlichte aard.

De afgelopen jaren ben ik diep geïnspireerd geraakt door Zijnsoriëntatie: een spiritueel pad van verlichte levenskunst. Door dit pad te lopen heb ik ervaren dat er een dimensie in mij is, die inherent gelukkig is en niet bepaald wordt door welke omstandigheden dan ook. Dat geluk is zo dichtbij dat we het vaak over het hoofd zien. Heel soms ervaren we het wel. Dat zijn vaak spontane momenten, waarin alles opeens lijkt te kloppen. Die momenten zijn over het algemeen heel zeldzaam. We vergeten ze dan ook weer als we in de mallemolen van ons drukke leven stappen en heel de dag van a naar b(eter) rennen.

Ik ben opgegroeid in Made in een periode dat veel woonwijken nog weilanden waren. Als jongen liep ik vaak rond op het computerbedrijf van mijn vader dat hij aan huis had. Vanaf mijn tiende ‘wist’ ik dat ik iets met computers wilde doen. In 1990 ben ik dan ook informatica gaan studeren aan de Hogeschool West-Brabant en heb ik zes jaar in het centrum van Breda gewoond.  Na mijn studie trad ik als ondernemer in de voetsporen van mijn vader en heb sindsdien een aantal softwarebedrijven opgericht en geleid als CEO: Trinc, Easyflex en Flexwrapp. Ik kwam weer terug in Made waar ik nu leef met met mijn drie mooie zonen.

In 2010 worstelde ik met de invulling van mijn leven. Na enkele omzwervingen kwam ik via via bij een Zijnsgeoriënteerd begeleider terecht. Haar begeleiding en de wijze van werken vond ik zo bijzonder dat ik nieuwsgierig werd en haar vroeg wat haar bron was. Zij wees mij op de school voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. In 2011 ben ik gestart met de driejarige zijnstraining aan de school waar ik een intensief en diepgaand proces van zelfontdekking en realisatie ben doorgegaan. Overtuigd door mijn eigen ervaringen ben ik in 2014 begonnen aan de Leraaropleiding Zijnsoriëntatie. Primair omdat ik mijn rol als CEO op een Zijnsgeoriënteerde wijze wilde invullen. Tijdens de lerarenopleiding viel ik echter zo voor de schoonheid van het begeleiden van mensen vanuit deze visie, dat er een andere toekomst in beeld kwam. In september 2015 besloot ik definitief om mijn leven een radicaal andere wending te geven. Dat betekende voor mij dat ik in maart 2016 mijn belangen in mijn ondernemingen aan mijn compagnon heb verkocht om mij volledig te kunnen richten op het begeleiden en trainen van mensen die, net als ikzelf, ook een spiritueel pad van verlichte levenskunst willen lopen.

Zijnsoriëntatie heeft mij aan mezelf teruggegeven. Ik kan wel zeggen dat dat één van de mooiste cadeaus is die ik ooit heb gekregen.

Ronald van der Lee is als geregistreerd lid aangesloten bij de Beroepsvereniging Leraren Zijnsoriëntatie. Daarnaast werkt hij als assistent-trainer aan de school voor Zijnsoriëntatie