Meditatie

Meditatie is de viering van je altijd verlichte aard van de geest, de dimensie van ieder mens die inherent vrij en gelukkig is en helemaal ongeschonden. Door jezelf toe te wenden naar die verlichte aard kom je in contact met een rijkdom die ver voorbij de conventionele wereld gaat waarin wij onszelf steeds weer in denken.

Wanneer je meester wilt zijn over je leven dan is het beoefenen van meditatie essentieel. Zonder beoefening van meditatie ben je overgeleverd aan de grillen en patronen van je dagelijks zelf. Door regelmatig te oefenen zul je merken dat je steeds minder samenvalt met gedachten, emoties en gevoelens en krijgt die vrije dimensie van jou een kans om naar de voorgrond te komen. Door de beoefening van meditatie wordt je geest leniger en soepeler en zal je daardoor ruimte ervaren om creatiever en authentieker met situaties in je leven om te gaan. Dat geeft waardigheid, stevigheid en zelfvertrouwen.

Meditatie avonden
Vanaf september 2018 geef ik  een serie meditatieavonden in stilte centrum Zero-Point in Breda. Deze meditatieavonden zijn toegankelijk voor alle (voormalige) studenten van ZO simpel is ZIJN en de School voor Zijnsoriëntatie. De serie bestaat uit achttien woensdagavonden verspreid van september 2018 t/m juni 2019 van 20.30 – 21.45 uur . Tijdens elke meditatieavond maak je (opnieuw) contact met je vrije aard en ontdek je samen met je mede padlopers hoe je je vrije aard kunt herinneren.

Het zwaartepunt van deze meditatieavonden liggen vooral  in het 2e perspectief en af en toe het 3e perspectief.  De instructies worden gegeven op het niveau van gemiddeld en gevorderd. De avonden starten met meditatie in beweging en worden afgewisseld met zitmeditatie. Tijdens de avonden wordt er ook tijd besteed aan de bespreking van de ervaringen en het beantwoorden van vragen.

Je kunt een strippenkaart van vijf of tien avonden nemen. Iedere keer als je komt wordt er een strip afgestempeld. Je betaald dus alleen voor als je komt.

Praktisch

Data: 5 en 19 september, 3 en 31 oktober, 14 en 28 november, 12 december 2018, 16 en 30 januari, 13 en 27 februari, 13 maart, 3 en  24 april , 22 mei , 5, en 19 juni 2019
Tijd: woensdagavond 20.30 – 21.45 uur
Trainer: Ronald van der Lee
Deelnemers: 20 personen
Prijs: €75,- inclusief btw voor een strippenkaart van vijf keer. €135,- inclusief btw voor een strippenkaart van 10 keer. Strippen kunnen naar het volgende seizoen worden meegenomen.
Werkvormen: meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisaties en deelrondes.

Vragen
Heb je nog vragen over meditatie of ander aanbod, voel je vrij om contact met mij op te nemen. Ik sta je graag te woord.